maanantai 3. joulukuuta 2007

Tony Hooper

Sähköinsinööriopiskelija ja myöh. täys inssi Tony Hooper, s. 1943 (edessä) oli Strawbs´n perustaja Dave Cousins´n (banjomies) kanssa - mutta jäi bändistä pois, sen syvennyttyä yhä enemmän uusiin kokeiluihin vanhan kustannuksella.
Esimerkiksi Grave New World, v. 1972, jossa Hooper oli vielä mukana, sisälsi myöhemmin julki tulleiden out takes -biisien .. mm. Backslide perusteella myös materiaalia, joka ei häntä miellyttänyt, ja jäi siksi syrjään, mutta joka ennakoi tulevaa.

lukekaa toki itse.
Tony Hooper ... but Hooper's vocals were missed -- many fans say the group has never found a full replacement for him in that department -- and longtime listeners still look upon him as a key factor in the Strawbs' original musical success.

Vuonna 1973 muodostui vasta se mahtava Strawbs, joka tunnetaan kokeellisena bändinä, ja jota mekin soitamme: mielestäni se poikkeaa soundellisesti Hooperin ajasta niin paljon, että olisi kohtuullisempi nimetä se vaikka näin: Strawbs II.

Vaikka määrätyllä tavalla jo Hooperin aikana Rick Wakeman toi mukaan progesävyjä, eritoten albumin Just a Collection of Antiques and Curios, 1970, pitkillä raidoilla: The album featured an extended organ solo by Wakeman on "Where Is This Dream of Your Youth".





Disclaimer:
niin, tämä ei ole mikään muistokirjoitus tai nekrologi. Tony Hooper ei ole kuollut ...onpahan vain, muistiinpanoja, joiden julkaisua bannataan muussa mediassa.

Ei kommentteja: