maanantai 30. kesäkuuta 2008

H to He, Who Am the Only One re-master: Squid1 / Squid2 / Octopus

pH kertoo: Van Der Graaf Generatorin H to He, Who Am the Only One –albumin kiertueella oli tärkeässä osassa keikkabiisi, tämä 15:24 pitkä Squid1 / Squid2 / Octopus. Mutta albumin äänitysten embargo tuli väliin, ja se jäi pois H to He:ltä (kuinkahan se olisi sinne mahtunutkaan, ellei ajateltu tehdä tupla-lp:tä?), joten Pawn Hearts –session alussa sitten re-masterin mukaan heinäkuun 17. v. 1971 studiossa nahoitettiin jotain keikkabiisejä, ensin niistä livenä mielettömin Squid1 / Squid2 / Octopus – jonka täyttä hulluutta ei studiossa kuitenkaan saatu esiin, mutta se ”certainly is mad enough”.
Aika mielenkiintoista, itse tuota tosiaan luonnehdin mielettömäksi, ”huikea mielettömyys”, ensikuuntelemalta (25.6.2008). Mitä se olikaan livenä?
Alkuperäisen Pawn Hearts –long playn mukaan tuon mestariteoksen sessio kesti heinäkuusta syyskuuhun. Näyttää siltä, että Pawn Heartsin ja H to He:n ylijäämäraidoista olisi saanut vielä yhden täystimangin pitkäsoiton.
Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, Squid1 / Squid2 / Octopus soi hetken päästä K-Klubilla progeillassa. Tsekataan se porukalla.
Kuva: Pawn Heartsin 2 ekan painoksen sisäkannen infrapunavalokuva; ei omani, vaan napattu koska en ehtinyt skannata tuota parempikuntoistani. pH kuvassa vasemmalla, muu bändi oikealla.
Hetkinen! pH ryhmän keskellä oikealla.

Ei kommentteja: